JEUGD J015 / J013
Voetbalvereniging vv Bunde seizoen 2017-2018

vv Bunde heeft twee J015 teams en een JO13 team.
Het sportpark Heiveld te Bunde waar vv Bunde zijn thuiswedstrijden speelt bestaat uit twee kunstgrasvelden, welke beide voorzien zijn van wedstrijdverlichting.

J015-1 speelt in de 2e klasse 009 aanvangstijd thuiswedstrijden 13.15 uur
J015-2 speelt in de 3e klasse 601 aanvangstijd thuiswedstrijden 13.15 uur

J013-1 speelt in de 2e klasse 601 aanvangstijd thuiswedstrijden 11.45 uur

BUNDE O15-1 KOPJE ONDER NA GOEDE EERSTE HELFT

In de derde competitieronde stond voor Bunde JO15-1 de uitwedstrijd tegen Scharn JO15-3 op het programma. Dit keer voor de afwisseling eens een tegenstander met eerstejaars C-spelers, maar tegelijkertijd ook de beste talenten uit 2004 waar een grote club als Scharn uit kan putten. De 10-0 overwinning van de rood/witten tegen Geusselt Sport gaf al aan dat het een zware pot zou worden, want wij liepen tegen diezelfde ploeg tegen een 3-2 nederlaag aan.

Onze jongens hadden iets goed te maken. Want tegen Leonidas lieten ze zich wel heel erg gemakkelijk naar de slachtbank lijden. De kopjes stonden strak bij de aftrap en de mannen hadden zich voorgenomen om er het beste van te maken. Dat was vanaf de aftrap te zien want Bunde kwam fel uit de startblokken. Er werd kort gedekt en vroeg druk gezet en daar had de thuisploeg het lastig mee. En Bunde kreeg meteen al loon naar werken want al na drie minuten zagen we Sem C op aangeven van Lucas de 0-1 op het scorebord zetten. Een heerlijk begin van de wedstrijd dus! Bunde bleef op dezelfde manier spelen, maar Scharn leek iets scherper te worden en liet zien dat het een goede voetballende ploeg is. Maar toch kon de thuisploeg nog niet echt voor gevaar zorgen. En dat was de verdienste van Bunde dat alles gaf om Scharn niet te laten voetballen. Toch kwam de thuisploeg na een kleine twintig minuten spelen op 1-1. Het was de eerste keer dat ze echt gevaarlijk opdoken voor Lars en dat betekende dus helaas meteen ook de gelijkmaker. Maar Bunde pakte de draad direct weer goed op en knokte zich opnieuw naar een voorsprong. Lucas kon vier minuten na de gelijkmaker door het midden opstomen richting het doel van Scharn. Hij zette goed door en deponeerde de 1-2 in het netje. En daar viel niet veel op aan te merken. Bunde maakte het de thuisploeg knap lastig en had misschien nog wel vaker kunnen profiteren van het bij tijd en wijle laconieke spel in de Scharn verdediging. Maar toch lieten de Maastrichtenaren steeds vaker zien goed te kunnen voetballen. Onze verdedigers kregen langzaam maar zeker hun handjes vol aan de behendige en snelle aanvallers van de thuisploeg. Helaas kwam Scharn drie minuten voor rust op gelijke hoogte na bijzonder soepel samenspel (zeg maar van het tikkie takkie kaliber). En dus moest de kleedkamer jammer genoeg worden opgezocht met 2-2 i.p.v. 1-2. Eigenlijk hadden onze mannen op basis van hun inzet en werklust wel een voorsprong verdiend.

De grote vraag was natuurlijk of Bunde het ook in de tweede helft nog 35 minuten vol zou houden om zo te knokken. De eerste helft had al behoorlijk wat kracht gekost. En de verwachting was dat Scharn nog wel een tandje bij zou gaan schakelen. Toch kwam Bunde weer goed uit de startblokken. Luka was zelfs dichtbij een derde treffer. Aan de andere kant viel die derde goal wel. Na een wellus (volgens de grensrechter) nietus (volgens de scheidsrechter) buitenspel gevalletje kwam Scharn na negen minuten spelen op 3-2. En vanaf dat moment ging Scharn eigenlijk steeds gemakkelijker voetballen en zakte Bunde steeds verder weg in het moeras. Er bleef steeds minder over van de spirit die we met name in de eerste helft wel hadden gezien. Toen in de twintigste minuut de 4-2 op het scorebord werd gezet, was het verzet definitief gebroken en kon Scharn gaan werken aan een hogere score. Na een klein half uur werd het 5-2 en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd de eindstand bepaald op 6-2.

De tweede helft was weer een voorbeeld van hoe het eigenlijk niet moet. Maar in de eerste helft liet Bunde zien dat het ook een sterke tegenstander goed partij kan geven en dat je met inzet, duelkracht, kort dekken en geconcentreerd spelen een heel stuk komt. Hopelijk nemen de jongens dit mee naar de volgende wedstrijden. Dan volgen de eerste punten vanzelf.