JEUGD J015 / J013
Voetbalvereniging vv Bunde seizoen 2017-2018

vv Bunde heeft twee J015 teams en een JO13 team.
Het sportpark Heiveld te Bunde waar vv Bunde zijn thuiswedstrijden speelt bestaat uit twee kunstgrasvelden, welke beide voorzien zijn van wedstrijdverlichting.

J015-1 speelt in de 2e klasse 009 aanvangstijd thuiswedstrijden 13.15 uur
J015-2 speelt in de 3e klasse 601 aanvangstijd thuiswedstrijden 13.15 uur

J013-1 speelt in de 2e klasse 601 aanvangstijd thuiswedstrijden 11.45 uur

BUNDE JO15-1 WINT LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

De weermannen en -vrouwen voorspelden niet veel goeds voor zaterdag, maar uiteindelijk bleek het allemaal reuze mee te vallen. En dus kon Bunde JO15-1 gewoon op een groene i.p.v. witte grasmat de degens kruisen met Haslou JO15-2. Finn, Chris en Luka konden jammer genoeg niet van de partij zijn en dus was het aan de andere matadoren om te proberen de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Op papier moest dat haalbaar zijn want Haslou stond stijf onderaan met nul punten (en zelfs nul gemaakte goals). Voor de gasten uit Elsloo waren die statistieken natuurlijk de stimulans om het seizoen alsnog met een succesje af te sluiten. Het verschil met Bunde was immers maar drie punten.

Het was koud en guur toen scheidsrechter Eric (in korte mouwtjes) de wedstrijd op het voor de mannen ongebruikelijke tijdstip van 15.10 uur op gang floot. We zagen dan ook twee ploegen die er meteen vol voor gingen. Enerzijds om vooral niet af te koelen, anderzijds om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Al na drie minuten spelen was er een goede schietkans voor Sem M maar de keeper van Haslou kon met een uiterste krachtsinspanning nog net zijn vingertoppen tegen de bal zetten en er een corner van maken. Bunde bleef aandringen en had verreweg het meeste balbezit. Maar Haslou kwam er af en toe dreigend uit en bleek vooral voorin over veel snelheid te beschikken. Met name aan de linkerkant. Maar gelukkig hebben wij Juneau die ook heel rap is. En hij was zijn directe tegenstander keer op keer de baas. Van de eerste tot de laatste minuut. Bunde bleef zoeken naar de openingstreffer. Lucas was daar twee keer heel dichtbij. Eerst miste hij de bal op een haar na bij een hoekschop en even later was zijn kopbal helaas net niet hard en geplaatst genoeg. De grootste kans van de eerste helft was voor de gasten. Vlak voor rust werd een bal vanaf de achterlijn goed teruggelegd richting penaltystip, de speler die daar stond had alle tijd om een hoek uit te zoeken maar knalde hoog over. De teller bleef voor Haslou dus op nul staan.

Bij het begin van de tweede helft was het nog steeds koud. Omdat het inmiddels ook al wat donkerder begon te worden gingen “de lempkes aon” en werd het opeens zomaar een lichtwedstrijd. Bunde begon scherp aan het tweede bedrijf. Er werd goed en vroeg druk gezet en daar kreeg Haslou het steeds moeilijker mee. Het was wachten op de openingstreffer. Die viel na een kwartier spelen toen Sem C goed door ging op rechts en een panklare voorzet op zijn naamgenoot in huis had. Voor Sem M was het een koud kunstje om de 1-0 tegen de touwen te knallen. Bunde drukte door en niet lang na het eerste doelpunt spatte een schot van Sem C op de paal uiteen en had Guy pech in de rebound. Haslou liet na die achterstand de hoofdjes niet hangen en zette alles op alles om tegen te scoren. Het werd nog een keer spannend toen Lars een hoge bal net voor de lijn kon tegenhouden. Ook de snelle en behendige spits van Haslou zorgde regelmatig voor gevaar. Youri Timmermans had zijn handjes vol aan hem, maar liet zich niet gek maken en kwam dus in de meeste gevallen als winnaar uit de bus. Ook Jordy speelde een prima partij als linksback en zo stond onze driemans-verdediging als een huis. Als er al eens een van de drie werd uitgespeeld, werd dat telkens prima gecorrigeerd door een andere verdediger.

Toch bleef Bunde de betere ploeg. Het bleef hoog druk zetten en dat leverde flink wat balonderscheppingen en bijbehorend gevaar op. Na 23 minuten spelen kwamen de groen/witten op 2-0. De keeper liet een kopbal van Sem C los en dat moet je met Sem in de buurt niet doen want hij was er als de kippen bij om de bal alsnog in het netje te deponeren. En toen diezelfde Sem C drie minuten later de 3-0 op het scorebord zette en een Haslou speler vlak daarna wegens commentaar op de leiding van het veld moest, was de wedstrijd definitief gelopen. Bunde scoorde zelfs nog een vierde keer toen Juul een goede actie in het 16-meter gebied in huis had. Hij lepelde de bal mooi over de uitgekomen keeper en voordat een verdediger alsnog kon ingrijpen kon Sem M de bal nog een laatste zetje geven. En daarmee werd de eindstand vlak voor tijd bepaald op 4-0.

Gefeliciteerd met deze tweede driepunter mannen! Bunde eindigde met deze overwinning op de achtste plaats in een pittige tweede klasse en liet Jekerdal (op doelsaldo) en Haslou achter zich. Het vizier staat nu op Kerstmis, oud op nieuw en carnaval en is het afwachten in welke klasse het team na de winterstop mag uitkomen.