Senioren 1-2

Bunde1

Schermafbeelding 2017-12-02 om 09.12.33

BUNDE 2 HOUDT WINSTREEKS AAN EN WINT OOK VAN RKASV

Het is zondagmorgen en het is weer tijd voor het recept dat altijd smaakt: Matchday! Vandaag speelt koploper Bunde 2 een thuiswedstrijd tegen RKASV 2 uit Amby. Sinds vorige week is Bunde 2 de trotse lijstaanvoerder van de competitie en de mannen waren gebrand om dit ook na deze speelronde weer te zijn.

Als er één persoon gebrand is op een goed resultaat vandaag is het trainert Marc Geurts wel. Seizoenen lang was hij een gewaardeerd lid bij de vereniging die vandaag tegenover ons stond en wilt daarom maar al te graag 3 punten pakken tegen zijn voormalige ploeg. Om zijn woorden nog eens kracht bij te zetten beloofde hij zijn spelersgroep een mooie winstpremie in het vooruitzicht. Daar waren de mannen van Bunde 2 wel voor te porren. Zou trainert Marc Geurts net als vorige week een gouden pik hebben?

Als we de recente historie erbij pakken heeft Bunde 2 altijd een lastige kluif aan RKASV 2. Er is zelfs een anekdote die de spelers hebben speciaal voor deze wedstrijd: " 't is Amby mer' ". Deze anekdote is ontstaan na de beruchte herenzitting van 2015, waarin de spelers EN trainers zich destijds teveel lieten meeslepen door drank, snacks en Loco Loco. Met onrealistisch veel vertrouwen werd toen gezegd dat de tegenstander "maar" Amby was en dat dit varkentje wel even gewassen zou worden. 4 uur na het laatste glaasje Spa Goud stonden beide teams tegenover elkaar en stond Bunde 2 na 20 minuten al 5-0 achter. Sindsdien heeft Bunde 2 maar weinig punten weten te pakken tegen de Blauw - Witte. Van enige onderschatting mag er vandaag dus geen sprake zijn wil Bunde 2 zijn koppositie behouden.

Ping ping en z'n vriendjes trapte af in winterse omstandigheden en begonnen met dezelfde instelling als de 2e helft van vorige week. Het beetje sneeuw dat er lag was al snel weg gelopen door de spelers. RKASV zakte in en liet Bunde het spel maken. Wanneer de tegenstander eruit kwam was daar de solide verdediging die de aanval konden pareren. Hoge bomen vangen veel wind, tenzij je Gio heet en alles wat voorbij komt omver zaagt. Zijn directe tegenstander had een vervelende middag vandaag. Ondanks het overwicht kwam Bunde nog niet tot grote kansen. De keeper van RKASV werd in de 35e minuut voor het eerst getest, een schot van Noël werd met veel moeite naar de zijkant gestopt. Dit was het moment dat Bunde zijn overwicht kon verzilveren. Uit de volgende aanval was het Lars "de Sjeik" die kon binnen schieten nadat de scheids een handsbal niet zag, ook al was die vrij duidelijk zichtbaar. Bunde ging goed door en kon de verdiende 1-0 binnen tikken. Het startsignaal voor een boeiende laatste 10 minuten. Al snel bleek de keeper moeite te hebben met afstandsschoten. Een schot van Subway Max werd wederom niet goed verwerkt, maar de kans die hieruit volgde leverde geen treffer op. Lars draaide zich knap weg en schoot op rand 16 mooi in de hoek, maar de keeper had nu wel antwoord op de inzet van de Sjeik. Het schot van El Niño ging over, het einde van een sperrevuren van aanvallen. RKASV had niks in te brengen, een enkele losse flodder was het enige wapenfeit van de bezoekers. Bunde ging met een verdiende voorsprong aan de thee.

De 2e helft wist Bunde wat gingen komen: RKASV moest meer gaan komen om nog enig resultaat te behalen. Bunde bleef hetzelfde spel spelen en bleef er goed op zitten. Een valse valse start voor Bunde want RKASV kwam op gelijke hoogte vanuit een vrije trap. Deze kwam volledig uit de lucht vallen. Bunde wilde zo snel mogelijk orde op zaken stellen en kwam direct met een tegenaanval. El Niño kreeg binnen de 16 een schietkans maar zijn schot ging naast. Na deze aanval was het vooral buttele, want beide teams waren aan elkaar gewaagd deze helft. Vanuit een inworp van Dean kwam er enig gevaar voor het doel, maar El Niño kon net niet binnen tikken. Een daaropvolgende schot van Max werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. Bunde voelde dat er een treffer in zat en SuperSub Koos werd ingebracht voor de laatste 20 minuten. Weer werd een vrije trap van RKASV gevaarlijk, er zat een engeltje op de kruising die Bunde voor een achterstand deed behoeden. Bunde reageert uitstekend, een afstandschot van onze knuffelpinda Rik werd tot hoekschop gepromoveerd. Rik trapte de bal vanuit deze positie uitstekend voor en het was wederom de Sjeik Lars die met een spectaculaire bicycle kick de keeper verschalkte. 2-1 voor de groen witte, een terechte voorsprong. Richting het einde was het billenknijpen voor de mensen langs de kant, of zou dit te maken hebben met de temperatuur? De mensen kregen het warm nadat Koos de bal uitstekend binnenhield en de bal naar Max, die niet kon binnen schieten. Misschien bij een Sub of the Day in het vooruitzicht dat deze kans wel had gezeten. Het fenomeen wintertenen kwam bij sommige spelers opspelen richting het einde maar deze werden snel opgewarmd toen het laatste fluitsignaal ging. 3 punten konden wederom worden bijgeschreven. Vechtlust en winnaarsmentaliteit waren de sleutel tot succes. De stemming in het kleedlokaal was na afloop euforisch, het leek alsof Die Gelbe Wand in Bunde was neergestreken. Heerlijk!! Trainert Marc Geurts was trots op zijn mannen en was zijn wedstrijdpremie weer kwijt aan de spelers. Volgende week mogen de mannen naar Valkenburg voor de laatste wedstrijd voor de winterstop om te spelen tegen Walram 2.

Een speciaal dankwoord voor Sinterklaas en zijn pieten hier, ze waren vrijdag in de kantine en hadden speciaal voor ons veel bier. De reporter bedankt hen voor de fluwele handschoen, want dankzij deze verslagen schrijft dit team geschiedenis en mag hij dromen van een Groen - Witte winterkampioen!!!

Team info Bunde 1-2

Selectie 2017-2018