veteranen-2011-2012-03

Veteranen Bunde sezoen 2011-2012

BUNDE VETERANEN SPELEN GELIJK TEGEN GEULDAL VETERANEN

Zaterdag 2-11-17 stond de wedstrijd tegen s.v. Geuldal (Wijlre/Schin op Geul) op het programma. Helaas werd deze niet gespeeld in Wijlre, want we scoren normaal altijd als we richting de brouwerij te spelen.
De temperatuur reeds richting nul, maar nagenoeg geen wind en droog, het was perfect sportweer. En dan ook nog mogen spelen op een kort gemaaid grasveld, dat was smullen.
Vanaf de eerste minuut moesten we vol aan de bak tegen deze fysiek sterke tegenstander. Het was een stevige pot, met stevige duels, waarbij soms te veel gebabbel achteraan kwam. Na 10 a 15 minuten kwamen we op achterstand door een leep balletje door de lucht die net met het hoofd werd aan geraakt en over Karel Corsten heen in onze goal viel. Mooie goal, helaas 1-0 voor hun. Ondanks de 1-0 waren we goed aan het voetballen, speelden goed samen, niet alle passes waren zuiver genoeg, maar onze verdienste was de 1-1 van Bram Vos na mooi samenspel. DIt was tevens de ruststand.
De tweede helft speelden s.v. Geuldal nog meer op onze helft, maar we hielden goed stand, sterker nog we maakten wederom na goed samenspel een goal. De 1-2 werd door door onze niet snelle, maar zeer slimme spits Wim Vrancken gemaakt. Een geplaatst schot van buiten de 16 meter vloog in de rechterkruising en was onhoudbaar voor de keeper, een beauty!
We bleven als team zeer goed verdedigen, gaven nagenoeg geen kansen weg en creeerde af en toe een kansje. Onze Catenaccio strategie wierp wederom zijn vruchten af en Robin Kranenburg maakte voor v.v. Bunde de 1-3, hoppa! Verdiende goal voor Robin na 37 rushsjes in de diepte!
Het getergde s.v. Geuldal schakelde een tandje bij en we kregen het steeds moeilijker. Ze maakt daardoor ook de 2-3, een schot van de linkshalf van Geuldal werd met de derrière van Frank de Fux van richting veranderd en vloog warempel in onze eigen kruising, een e.d.tje?
Bjorn Molling viel geblesseerd uit en onze reserve speler Pascal Pellaers was reeds in de eerste helft geblesseerd uitgevallen, dus met 10 man verder helaas. Gelukkig was het nog een paar minuten te spelen ............. Niets bleek minder waar, een paar minuten voelde aan als een kwartier (of was het echt zo) en het regende corners. De ene werd nog beter genomen als de andere en s.v. Geuldal was elke keer met zeer veel spelers vertegenwoordigd in het 16 metergebied van Karel Corsten. De ene redding na de andere, maar het mocht niet baten. Een speler van Geuldal tikte de bal langs de rechterpaal richting Marc Thijssen, die deze inzet op de lijn makkelijk kon keren ware het niet dat er een speler van Geuldal aan zijn jasje hing. Voordat hij kon ingrijpen lag hij met de speler van geuldal en bal in ons eigen doel, 3-3. De scheids stond er kort bovenop en keurde het doelpunt goed, 3-3. Mannen het was een topwedstrijd van ons allemaal, iedereen heeft zich helemaal gegeven en we hebben lekker gevoetbald.
De 3-3 was de verdiende eindstand voor beide partijen en de erwtensoep met het roggebrood met spek smaakte heerlijk op deze winterse avond!
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd thuis tegen OVCS en vieren we tijdens de 3e helft het jubileumfeestje van Bert Thomissen, ik zeg KOMT ALLEN!

Schermafbeelding_2017-12-03_om_18.19.50.png

datum