Heiveld 2
6241EK
BUNDE
tel. 043-3646253

De geplande tegenstander voor zaterdag 22 oktober kon, aan het begin van de herfstvakantie, niet voldoende mankrachten oproepen. Paul Gulikers heeft zijn connecties aangesproken en nog snel een andere tegenstander weten te regelen, vv S.V.E. Einighausen. Een vrij onbekende tegenstander voor de veteranen van vv Bunde.

De druk was hoog aangezien de laatste twee wedstrijden beide verloren gingen. Aan alles was te merken dat het tij moest keren.
Paul had een mengelmoes van ervaren en zeer ervaren veteranen geselecteerd en het was aan Marc Thijsen om hier iets van te maken.

De wedstrijd begon onder het toeziend oog van de voorzitter van de veteranen Jan Goessens en zijn technisch adviseur Sascha Paulussen.
De druk leek in eerste instantie geen grip te hebben op vv Bunde. De bal ging snel van medespeler naar medespeler en de tegenstander kreeg hier weinig grip op.

Een harde voorzet van de rechterzijde was de keeper van S.V.E. Einighausen te machtig waarbij Bart van Dolderen er snel bij was en de 1-0 kon binnen tikken. De twijfel sloeg toe bij Bunde. Doordrukken of vasthouden. De tegenstander greep haar kans en kopte de 1-1 binnen.

De 1-1 veranderde weinig aan het spelbeeld. Bunde bleef de aanval zoeken en dit resulteerde ook in de 2-1 van Kenneth Odekerken en de 3-1 van Danny Weerts.

Waar al gedacht werd om de wedstrijd voor rust al op slot te gooien, verraste de tegenstander iedereen met een mooi doelpunt in de kruising, 3-2. Tevens de ruststand.

De tweede helft moest beter. Het vele balbezit van de eerste helft was maar beperkt omgezet in doelpunten en daarnaast hielpen wij zelf de tegenstander om in de wedstrijd te blijven.

Marc zette drie verse krachten in. De boodschap was duidelijk. Minder kansen weggeven en beter omgaan met de eigen kansen. Het eerste lukte goed maar het tweede minder.

Er was minder balverlies waardoor er in de tweede helft geen kansen meer werden weggegeven. De eigen kansen benutten blijft een aandachtspunt. Alleen Kenneth wist het doel nogmaals te vinden en zorgde voor een eindstand van 4-2. Een eindstand van een wedstrijd met een sportieve tegenstander die goed geleid werd door onze huisscheidsrechter Jo Urlings.